Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο νησί της λίμνης Παμβώτιδας πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές της Ε΄ &  ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κουτσελιού. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος  "Παμβώτιδα, το στολίδι των Ιωαννίνων" που υλοποιούν από κοινού φέτος και οι δυο τάξεις.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από το μουσείο του Αλή-πασά. Σ' αυτό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το χρονικό των γεγονότων που σημάδεψαν το τέλος της κυριαρχίας του Αλή-πασά στα Γιάννενα και να δουν από κοντά το μέρος που δολοφονήθηκε. Επίσης είδαν αντικείμενα, όπλα και ενδυμασίες της εποχής εκείνης.
Μετά κατευθύνθηκαν στο κτίριο που στεγάζει το Φορέα της λίμνης Παμβώτιδας. Εκεί, άντλησαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες που αφορούσαν  το σχηματισμό και την εικόνα της λίμνης πριν από χιλιάδες χρόνια, την πανίδα και τη χλωρίδα, τις ασχολίες των κατοίκων του νησιού, τα διάφορα εργαλεία ψαρέματος, είδαν μακέτες με το γεωμορφολογικό ανάγλυφο της ευρύτερης περιοχής,  παρατήρησαν με κυάλια την ορνιθοπανίδα της λίμνης κ.ά.
Στη συνέχεια περπατώντας, έκαναν το γύρο του νησιού παρατηρώντας και εντοπίζοντας στοιχεία από τις πληροφορίες που είχαν πάρει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.